Map is loading...

Date/Time

Saturday, October 7th, 2023 | 10:00am - 12:00am

Where We Will Meet

We verzamelen op het plein aan de voorkant van het CS

Where The Walk Will End

We komen ah eind vd walk hier weer terug

About This Walk

Hoi! Leuk dat je mee wilt doen met de Scott Kelby Photowalk in Amersfoort. We maken een wandeling door het mooie centrum. We lopen langs oude huizen, kerken, winkels en grachten, maar ook komen we onderweg verrassend mooie en fotogenieke moderne panden tegen. De focus zal liggen op straatfotografie en stadsfotografie, maar voel je vrij om te fotograferen wat jij leuk vind. Het maakt daarbij niet uit met welk type camera of smartphone je fotografeert. Ik hoop dat het een leuke en gezellige wandeling wordt en dat we hele mooie foto’s gaan maken. En misschien zit daar wel dé foto bij die hoge ogen gaat gooien bij de internationale wedstrijd. Wie weet! Tot ziens op 7 oktober in Amersfoort!

 

Tips

– Zorg dat je voor vertrek controleert of al je apparatuur goed werkt
– Laadt batterijen op en neem reserve batterijen mee (ook voor flitsers)
– Neem voldoende geheugenkaarten mee

– Let op je omgeving, verkeer en stoepranden

– Wees respectvol voor bewoners, hun eigendommen en privacy

* Elk type camera is welkom (spiegelreflex, smartphone, systeemcamera etc.) Als foto’s maken je plezier geeft ben je meer dan welkom!

Tot slot nog een klein beetje achtergrondinformatie over mijzelf.

Mijn naam is Marco van Apeldoorn, 53 jaar en ben van beroep medisch analist in het UMC Utrecht. In mijn tienerjaren fotografeerde ik met een analoge Ilford camera (en later Praktica), maar pas in de jaren negentig, toen ik lid werd van een Fotoclub, raakte ik echt verslingerd aan fotograferen. Sindsdien is er veel veranderd in de fotografie; de eerste digitale camera’s verschenen, de analoge Doka maakte plaats voor Photoshop en nog weer later deed de Smartphone zijn intrede. Zelf fotografeer ik alweer een tijd met een Canon 5DmII maar daarnaast doe ik steeds meer met mijn Smartphone en gebruik ik zelfs nog wel eens zo’n klein handig compactcameraatje. Het creëren van beelden heeft me altijd al gefascineerd. Zeker de digitale fotografie bied daarvoor oneindig veel mogelijkheden. Het maakt voor mij niet uit welke camera je gebruikt of hoe duur je apparatuur is; ik vind het creatieve proces eigenlijk veel belangrijker: het leren kijken, het zoeken naar interessante beelden, het maken van mooie composities en de kunst om herinneringen tastbaar te maken.

Ik sluit graag af met een citaat van Henri Cartier-Bresson: “Het is een illusie dat foto’s worden gemaakt met de camera… ze zijn gemaakt met het oog, het hart en het hoofd.”

InstuurdatumOctober 12th, 2023

Ik kreeg een verwarrende mail waarin staat dat vandaag de laatste mogelijkheid is om in te sturen. Maar onderaan die mail staat als uiterste inzenddatun 14 oktober. Dat staat volgens mij ook op de site. Je hebt dus nog tot en met zaterdag om mee te doen.

Foto insturenOctober 12th, 2023

Hai walkers! Vergeet niet je foto in te sturen voor de wedstrijd. Vandaag is de laatste dag dat het kan!

Foto’s van de walk!October 11th, 2023

Ook zo benieuwd naar onze foto’s? Het lijkt me leuk om de allermooisten bij elkaar te zien, het liefste op 1 plek. Dat wil ik doen op mijn facebookpagina. Ik zal er een apart album van maken. Je kunt ze via wetansfer sturen naar marcoentiny@telfortglasvezel.nl. zullen we afspreken dat we onze mooiste 5 foto’s per persoon sturen? Ben benieuwd!

Foto’s op FacebookOctober 6th, 2023

Hai fotografen!
Ik heb op Facebook een deel van mijn foto’s Openbaar gezet. Daar zitten ook een paar albums bij van eerdere Photowalks waar ik als deelnemer aan mee heb gedaan. Neem gerust eens een kijkje om te zien wat ik zoal uitspook met de fotocamera 😉

RoutebeschrijvingOctober 6th, 2023

Ha fotografen!
Ik deel morgen nog plattegrondjes uit met de route die we morgen gaan lopen (kan ik niet op de site plaatsen). Hieronder heb ik em ook nog even uitgeschreven.

We starten op het stationsplein, vervolgens lopen we door de stationsstraat en de Asch van Wijckstraat naar de Molenstraat, steken de Westsingel over en dan rechtsaf de Breestraat in richting van de Lange Jan. Dan gaan we de Krankeledenstraat in naar de Langestraat en via de Scherbierstraat naar Muurhuizen. Die lopen we tot helemaal tot aan het Havik. Daar de Appelmarkt op richting de Hof (op zaterdag is daar markt). We gaan even de Joriskerk in. Hier is ook mogelijkheid voor toiletbezoek. Dan verlaten het Hof via Achter Het Oude Stadhuis naar de Krommestraat. We gaan richting het Havik en Nieuweweg langs museum Flehite. Vanaf daar rechtsaf naar de Koppelpoort via Kleine Spui. Hier kunnen we wat langer fotograferen omdat er rond de Koppelpoort veel te zien is. Als er tijd over is, kunnen we ook nog het Eemplein op, maar dat is optioneel. Vanaf de Koppelpoort lopen we weer richting station via het Plantsoen en Stadhuisplein.
Bij het Stationsplein aangekomen, lijkt het me leuk om daar met z’n allen wat te gaan drinken bij De Overburen, recht tegenover het station.
Tot morgen!
Marco.

Info voor de WalkOctober 4th, 2023

Ik heb nog wat info voor de walk gepost in het tabblad Discussion

One Response

 1. Beste deelnemer! Leuk dat je meedoet! We gaan er een mooie fotowandeling van maken. Hieronder alvast een paar tips voor onderweg:

  • We proberen zoveel mogelijk de aangegeven route aan te houden, maar voel je vrij om van de route af te wijken
  • Het kan op sommige plekken erg druk zijn. Kijk uit voor auto’s, (brom)fietsers en andere voetgangers
  • Je mag op straat – in de ‘openbare ruimte’ – fotograferen, maar doe dat discreet. Houd als regel aan dat je mensen niet in beeld brengt op een manier waarop jij jezelf ook niet graag in het openbaar zou zien.
  • Wees bereid om af te zien van het maken van een foto als mensen aangeven dat liever niet te willen. Ga niet in discussie en wees ook bereid om een foto op verzoek te verwijderen
  • Als je foto’s gaat publiceren op social media (meedoen met een wedstrijd is ook een vorm van publiceren) gelden er bepaalde regels. De regels kunnen per wedstrijd verschillen, maar houd je er te allen tijde aan om problemen achteraf te voorkomen.
  • Op onderstaande link staat nog eens duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag bij straatfotografie. Een aanrader om te lezen!

  https://www.digifotopro.nl/belangrijke-regels-bij-straatfotografie#:~:text=In%20openbare%20of%20publieke%20ruimtes,van%20de%20foto%20verboden%20worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.