Map is loading...

Date/Time

Saturday, October 7th, 2023 | 10:00am - 12:00am

Where We Will Meet

We verzamelen op het plein aan de voorkant van het CS

Where The Walk Will End

We komen ah eind vd walk hier weer terug

About This Walk

Hoi! Leuk dat je mee wilt doen met de Scott Kelby Photowalk in Amersfoort. We maken een wandeling door het mooie centrum. We lopen langs oude huizen, kerken, winkels en grachten, maar ook komen we onderweg verrassend mooie en fotogenieke moderne panden tegen. De focus zal liggen op straatfotografie en stadsfotografie, maar voel je vrij om te fotograferen wat jij leuk vind. Het maakt daarbij niet uit met welk type camera of smartphone je fotografeert. Ik hoop dat het een leuke en gezellige wandeling wordt en dat we hele mooie foto’s gaan maken. En misschien zit daar wel dé foto bij die hoge ogen gaat gooien bij de internationale wedstrijd. Wie weet! Tot ziens op 7 oktober in Amersfoort!

 

Tips

– Zorg dat je voor vertrek controleert of al je apparatuur goed werkt
– Laadt batterijen op en neem reserve batterijen mee (ook voor flitsers)
– Neem voldoende geheugenkaarten mee

– Let op je omgeving, verkeer en stoepranden

– Wees respectvol voor bewoners, hun eigendommen en privacy

* Elk type camera is welkom (spiegelreflex, smartphone, systeemcamera etc.) Als foto’s maken je plezier geeft ben je meer dan welkom!

Tot slot nog een klein beetje achtergrondinformatie over mijzelf.

Mijn naam is Marco van Apeldoorn, 53 jaar en ben van beroep medisch analist in het UMC Utrecht. In mijn tienerjaren fotografeerde ik met een analoge Ilford camera (en later Praktica), maar pas in de jaren negentig, toen ik lid werd van een Fotoclub, raakte ik echt verslingerd aan fotograferen. Sindsdien is er veel veranderd in de fotografie; de eerste digitale camera’s verschenen, de analoge Doka maakte plaats voor Photoshop en nog weer later deed de Smartphone zijn intrede. Zelf fotografeer ik alweer een tijd met een Canon 5DmII maar daarnaast doe ik steeds meer met mijn Smartphone en gebruik ik zelfs nog wel eens zo’n klein handig compactcameraatje. Het creëren van beelden heeft me altijd al gefascineerd. Zeker de digitale fotografie bied daarvoor oneindig veel mogelijkheden. Het maakt voor mij niet uit welke camera je gebruikt of hoe duur je apparatuur is; ik vind het creatieve proces eigenlijk veel belangrijker: het leren kijken, het zoeken naar interessante beelden, het maken van mooie composities en de kunst om herinneringen tastbaar te maken.

Ik sluit graag af met een citaat van Henri Cartier-Bresson: “Het is een illusie dat foto’s worden gemaakt met de camera… ze zijn gemaakt met het oog, het hart en het hoofd.”

Join Walk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.